Tuesday, 1 July 2008

Gotta love eBay

I just love purchasing things on the eBay. More than once I have made "virtual friends" with the seller and we have discussed far more than the purchase. I've been searching for an pattern for an apron-x-style sundress for ages. I've seen a lot of them, but I never got hold of one that I REALLY like. Until now.

I found this one (top left) on the eBay. But as it turned out, the seller was only shipping to the US. So, I very politely asked her if she please-please-please would consider shipping to Sweden. She agreed and I bid on three of the items (missed the fourth...). But since she didn't get any bids on that one she sent it to me as a gift. And, as that wasn't enough. She inherited a lot of fabrics from her mum, and since she never learned how to sew herself she sent me some of the fabric that origined from the 60's and 70's thta was just lying around. Well. I can promise you this. It won't be lying aroung here for long... I just love them, and I already got ideas for two of the fabrics!! And, as an extra bonus I got to know a really nice woman, and learn a few things about Arizona. And the seller?? Well. She learned a few things about Sweden and that the dollar is really low right now, which means that a lot of people from abroad are interrested in buying things from the US. So. She has started selling things abroad now, and just the other day she shipped a necklace to Japan.

Alltså. Man bara MÅSTE älska eBay. Jag har handlat på tradera ett par gånger, men det är dyrt, inte helt sällan halvdålig kvalitet på grejerna eller halvdåligt tillstånd på dem och väldigt ofta så är det smågruffigt mellan köpare och säljare. Så är det inte på eBay. Folk är så artiga och genuint snälla att man blir riktigt rörd. Dessutom så har jag flera gånger mailat fram och tillbaka med säljaren och diskuterat allt mellan himmel och jord. Att det finns en väldigt stor biltävling i Delaware och när den inträffar så är det totalt bilkaos, eller att det kan bli 46 grader varmt i Arizona och att det då är väldigt jobbigt om luftkonditioneringen lägger ner...

Jag har länge letat efter dedär förklädesklänningarna som är lite Pippi-style på. Jag har sett några ibland, men oftast har de blivit väldig dyra eller så är det något annat som inte stämmer. Men, nu hittade jag denna (överst till vänster) på eBay. Men, det visade sig att säljaren hade angivit att hon inte sålde utomlands. Men, jag mailade henne och frågade om hon snälla-snälla-snälla kunde tänka sig att öppna auktionen så att jag kunde bjuda på den. Så, jag bjöd på tre av dem (missade den fjärde), men eftersom hon inte fick något bud på den sista så skickade hon med den som en extra bonus. Och, som om inte det vore tillräckligt så skickade hon med några tyger som hon ärvt efter sin mamma. Det är tyger från 60- och 70-talet, men eftersom hon själv inte syr så har de bara blivit liggande, så hon skickade med dem också. Ja. Här lär de då inte bli liggande. Jag tycker att de är jättefina och har redan idéer för två av dem i alla fall.

Som en extra bonus så lärde jag känna en väldigt trevlig kvinna och som sagt lära mig lite om Arizona. Och säljaren?? Tja, hon fick lära sig lite om Sverige och att nu när dollarn är så låg så lönar det sig för oss att handla därifrån. Och det var ju faktiskt inte krångligare för henne att skicka utomlands. Så, nu har hon börjat göra det med sina andra auktioner och senast häromdagen så skickade hon iväg ett halsband till Japan.

5 comments:

Jes said...

Vilka underbara mönster du "hittat" :)

Kort&Søm said...

Ja, det var fine mønstere!

á Yeliqa said...

Men så läckert :) Så många fina människor som finns där ute och som man aldrig skulle ha fått kontakt med om det inte vore för internet :) Otroligt generöst och omtänksamt av henne att skicka med tyger och extra mönster :)

Sara said...

YES, jag e ochsa en passionerad ebay.com handlare!!!! funkar mycket smidigt o de flesta säger faktiskt ja om att skicka till europa om man fragar. och alla e sa vänliga!!
/sara

Gryda said...

Så søte mønstre! Og en fin historie også. Håper du nyter ferien din!